Претставување на изложбата на 101 фотографија на браќата Манаки во Меморијалниот дом во Каен, Нормандија

Македонскиот центар за фотографија, Францускиот институт во Скопјe, Канцеларијата на соработката Нормандија/Македонија во Скопје, Кинотеката на Македонија, Државниот архив – одделение Битола и Агенцијата за филм на РМ, организираат прес конференција по повод претставување на изложбата на 101 фотографија на браќата Манаки во Меморијалниот дом во Каен, Нормандија.Прес-конференцијата ќе се одржи в четврток 3 март 2016 год, во 11:30 часот, во Францускиот институт во Скопје (Градски ѕид блок 5).
На претстојната прес-конференцијата ќе бидат претставени 101 фотографија на браќата Манаки, а изложбата на истите ќе се отвори в понеделник, 7 март во Меморијалниот дом во Каен. Изложбата ќе трае до септември 2016 година.
Збор ќе земат:
– Н.Е. г-ѓа Лоранс Оер, Амбасадорка на Франција во Македонија,
– г-дин Роберт Јанкулоски, Директор на Македонскиот центар за фотографија,
– г-ѓа Мими Ѓоргоска-Илиевска, Директорка на Агенцијата за филм на РМ.Прес-конференцијата ќе се одржи в четврток 3 март 2016 год, во 11:30 часот, во Францускиот институт во Скопје (Градски ѕид блок 5).
На прет

Пронајдете не на следниве мрежи: