Преживеал СТРАШНА СООБРАЌАЈКА, а она што се случило подоцна СИТЕ ГИ ЗАПРЕПАСТИЛО!

Loading...

Во еден магазин кој се занимава со неверојатни медицински случаеви е објавен редок случај, во кој на еден човек по сообраќајната несреќа му се ротирало срцето и му прешло на десната страна на градата.Имено, 48 годишниот маж бил одведен во Итната помош во Италија во болницата за трауми здобиени од сообраќајни несреќа. Откако лекарите ги направиле комплетните анализи, дознале дека пациентот имал декстрокардија, односно вродена аномалија поради која срцето се наоѓа на десната, наместо на левата страна.
„Никогаш не сум слушнал нешто слично. Она што е интересно во овој случај е тоа што во него срцето се ротира на спротивната страна. – рекол докторот Грегори Фонтана, претседател на одделението за кардиоторакална хирургија во болницата Ленок Хил во Њујорк.
Инаку, во текот на оваа несреќа, му влегол воздух во градите на настраданиот човек и се верува дека тој всушност го турнал и го ротирал срцето на другата страна. По 24 часа, неговото срце со помош на дренажа било вратено во нормална положба, додека, слезината морала да се тргне по итна постапка, но немало никакви последици за човекот.
 Имено, 48 годишниот маж бил одведен во Итната помош во Италија во болницата за трауми здобиени од сообраќајни несреќа. Откако лекарите ги направиле

loading...
Loading...