Причината поради која брзо се дебелееме после 30. година

Не е тајна дека како што старееме, се потешко остануваме во одлична форма. Но вината за тоа не е во годините ниту во „чинијата“.За тоа не се криви ниту годините, ниту исхраната.
Здравата исхрана е препорачлива, но таа не причина за брзото дебелеење после 30 -тата година. Зелениот чај нема да ви помогне да ги стопите килограмите, како ниту некои намирници кои го забрзуваат метаболизмот. Но тие не се доволни за остварување на целта.
Што е она што придонесува за таквата состојба?
Недоволна активност. Со годините метаболизмот станува поспор, а после 30 – тата луѓето стануваат мрзеливи, и се помалку се движат. Во овие години луѓето исто така повеќе седат, а движењето е минимално.
Тоа не значи дека мора да се зачлените во теретана или да правите некој екстремно напорни тренинзи. Истражувачите препорачуваат умерена и рамномерна активност, која ќе биде секојдневна, па дури и да се работи за 30 минутна прошетка. Единствено е важно да сте во движење, затоа што тоа е најдобар тренинг за метаболизмот.За тоа не се криви ниту годините, ниту исхраната.
Здравата исхрана е препорачлива, но таа не причина за брзото дебелеење после 30 -тата год

Пронајдете не на следниве мрежи: