ПРИЈАВИЛА ДЕКА Е СИЛУВАНА: Направила смеса од брашно и вода и…

Loading...

Одделот за биолошко вештачење во Центарот за форензика и информатичка поддршка на Федералната управа на полицијата моментално е единствен во Босна и Херцеовина кој е опремен и способен да врши увид и сите видови вештачења на влакна, коса, идентификација и индивидуализација на сите треги, пишува „Дневни аваз“.Во понатамошниот текст кој денес го објавува овој весник се наведува дека во Осијек има огромен број на предмети и големо искуство во работата врзано со убиства, силувања, каде посебно тешките дела, силување на малолетни и немоќни лица, потоа нанесување на тешки телесни повреди, тероризам, организиран криминал, разбојништва, сообраќајни несреќи, утврдување на идентитет и татковство.
Сепак има и лажни пријавувања, па весникот наведува дека биолошките вештаци ја разоткриле девојката која лажно пријавила силување.
– Направила смеса од брашно и вода и тврдеше дека тоа е машка семена течност.
Како што на новинарите им објасни Емира Карахасановиќ, вештаците во својата работа се сосема независни и објективни, а резултатите од нивната работа засновани се на научни факти и секогаш се повторливи и проверливи. Во понатамошниот текст кој денес го објавува овој весник се наведува дека во Осијек има огромен број на предмети и големо искуство во работата врза

loading...
Loading...