Приказната која го шокираше светот доби продолжение: Петгодишниот Алди престана да пуши но најде нова зависност

Loading...

Алди Ризал на само две години стана медиумска сензација откако се појави приказната за неговата зависност од цигари.Имено, двегодишното момче пушело и до 40 цигари дневно, што предизвика многу негативни коментари на сметка на неговите родители.
Но, денес тој веќе не е зависен од цигари. Има нова зависност-храната.
Критиката на јавноста ја потикна Индонезиската влада да се обиде  им помогне на сите малолетни деца зависници од цигари меѓу кои и на Алди.
Неговот дом, редовно го посетува лекар за да се види како тој ја надминува зависноста од цигари. Но, лекарите констатирале дека детето и понатаму не живее здраво и покрај тоа што не пуши.

 
Неговата мајка вели дека сеуште има луѓе кои му нудат цигари но тој ги одбива, затоа што не сака да го разочара докторот- кој како што вели таа Алди многу го засакал.
Но неговата мајка Диане и понатаму е загрижена за тежината на детето, бидејќи откако престанал да пуши, почнал многу да јаде. 
На семејството сега му помагаат нутриционисти кој ги советуваат како здраво да го хранат детето.
Засега Алди јаде свежо овошје и здрава храна се со цел да ги намали килограмите.
За потсетување третина од децата во Индонезија почнуваат да пушат пред да наполнат 10 години.
Погледнете го видеото.
 
Имено, двегодишното момче пушело и до 40 цигари дневно, што предизвика многу негативни коментари на сметка на неговите родители.
Но, денес

loading...
Loading...