Приказната која се крие зад овие лакирани нокти ќе ви го разубави денот

Loading...

Многу девојки знаат дека еден обичен маникир може да им ја подигне самодовербата. Но, трогателната приказна на негувателка во старечкиот дом  Brendalin Porter, докажувa како лакот за нокти и тоа како може да го промени животот.Негувателката Brendalin , една од новите станарки во домот за стари лица ја прашала во која боја сака да и ги налакира ноктите, а таа посакала проѕирен лак.
„Бев зачудена кога побара проѕирен лак за нокти, па тоа веќе никој не го става. Тоа воопшто не е забавно“, вели негувателката.
Кога ја прашала зошто сака токму проѕирен лак, старата госпоѓа и дала тажен одговор:
„Моите раце се грди. Не сакам да привлекуваат внимание.“
И додека повеќето од нас би и нанеле само проѕирен лак и ќе завршат со приказната, Brendalin одлучила дополнително да се потруди.
„Вашите раце раскажуваат приказна за вашиот живот. За љубов, нежност и авантури. Овие раце држеле и допирале работи за кои многумина можат само да сонуваат“, била пораката од негувателката.
На нејзина голема радост, старицата сепак одбрала розова боја на лак за својот маникир.
Оваа приказна на Фејсбук е споделена над илјада пати и доби само позитивни коментари од луѓе од кои многумина сметаат дека многу често сме несигурни поради работи кои за другите се преубави. 
Негувателката Brendalin , една од новите станарки во домот за стари лица ја прашала во која боја сака да и ги налакира ноктите, а таа посакала проѕ

loading...
Loading...