Притискањето на децата кон трансродовост е докторска негрижа

Loading...

Садистички е да се користи јавниот школски систем, да се вклучи во социјален експеримент за родовиот идентитет на младите луѓе.Социјалното учење на  младите деца на прифаќање на трансродовоста, денес во училиштата е неконтролирано. Во Вашингтон, јавните училишта ќе започнат да ги учат децата  на родово изразување во градинките, во 2017, под ново одобрени стандарди за здравствена едукација.
Младите луѓе се прашуваат за сопствениот родов идентитет, во алармантна стапка, што се чини дека е во постојан пораст, и се поттикнати од страна на едукаторите и медицинските професионалци, за да  експериментираат со родовата транзиција. За жал, експериментирањето, може да предизвика  уште поголема конфузија.
Чувствата се менуваат, телата не
Проблемот кај чекорите кон промена на родот физички (со примање на хормони и операции) е дека  е перманентен, а додека чувствата кои ја водат желбата можат да се променат. Особено кај младите луѓе.
Таков е случајот кај ова сведоштво:
„Станав жена кон крајот на моите тинејџерски години, а го променив името на 20 години. Но, не беше во ред за мене. Некако не се снаоѓам како жена сега. Ми кажаа дека чувствата ќе  ми бидат перманентни, но  не е така. Не ги имам тие чувства повеќе.“
Чувствата можат да се променат. Кај овој маж, чувствата го обземале во тинејџерските години, а потоа морал да се носи со последиците…
Игнорирање на науката за да се поддржи политичка агенда
Децата во Вашингтон ќе се учат уште во градинките дека е нормално да сакаат да бидат спротивниот пол. Училиштата не треба да бидат цел за кој било сексуален активизам.
Медицинските експерименти, можат да имаат негативни последици за луѓето
Познато е дека менувањето на полот , води кон самоубиство.Социјалното учење на  младите деца на прифаќање на трансродовоста, денес во училиштата е неконтролирано. Во Вашингтон, јавните училишта ќе зап

loading...
Loading...