Прочистете ги белите дробови од никотин на природен начин

Loading...

Ракот на бели дробови е една од водечките причини за смрт од карцином во светот, а од него најчесто заболуваат пушачите. Токму поради здравствените проблеми, докторите им препорачуваат на пушачите да ги остават цигарите. Меѓутоа, доколку сте пушач, пробајте барем колку можете да го намалите ризикот од заболување од рак.Постојат голем број начини да ги исчистите белите дробови од катранот и токсините и преку тоа да го намалите ризикот од заболување од рак.
Пченка
Пченката содржи бета-криптоксантин, за кој се тврди дека ги штити белите дробови од карцином, бидејќи претставува моќен антиоксиданс.
Селен
Ова е моќен антиоксиданс кој може да се најде во голем број риби како туна, лосос и бакалар, но и во јагнешкото, јајцата и во житарките.
Лук и кромид
Лукот и кромидот содржат соединенија со антиканцерогено дејство. Тие помагаат во спречувањето на многу болести, а меѓу нив се и инфекциите и ракот на белите дробови.
Дознајте со кои други намирници можете да ги прочистите белите дробови на линкотПостојат голем број начини да ги исчистите белите дробови од катранот и токсините и преку тоа да го намалите ризикот о

loading...
Loading...