Професор на предавање задоцнил 2 минути: Студентите биле бесни, а потоа им одржал животна лекција!

Loading...

Оваа приказна раскажува за тоа да им обратиме внимание на малите работи и на сите луѓе.Еден ден. Професор во најдоброто медицинско школо, стигнал на предавање и им најавил на студентите дека ќе им даде изненаден тест. Сите се побуниле, но најдобриот студент не. Се чувствувал сигурен во себе и своето знаење. Го решил тестот без проблем, но запрел кај едно прашање: „Кое е името на чистачката?“
Студентот се насмеал и помислил дека е шега. Ова прашање не може да носи поени. Ја знаел жената, но не и нејзиното име. Го оставил прашањето неодговорено.
Друг студент го прашал професорот: „Последното прашање не носи поени, така?“ професорот мирно одговорил: „Секако дека носи. Гледате, во вашите кариери ќе сретнете многу луѓе. И секоја личност е важна. Секогаш. Сите заслужуваат признание, па дури и насмевка.“
Сите студенти ја запамтиле оваа лекција. Името на чистачката било Марина.
Ова е навистина прекрасен потсетник дека на сите им е потребно признание. Не е секоја работа гламурозна, но секој човек вреди…Еден ден. Професор во најдоброто медицинско школо, стигнал на предавање и им најавил на студентите дека ќе им даде изненаден тест. Сите се побуниле

loading...
Loading...