Програмата за размена на студенти Erasmus, донесе милиони бебиња во последните 27 години!

Loading...

Верувале или не, за речиси три децении откако во Европа беше воведен системот Еразмус, на светот дојдоа милиони бебиња чии родители се сретнале при размена на студенти од различни земји.Европската програма за размена на студенти „Еразмус“, е заслужна што на светот дошле милиони новороденчиња, објави во понеделникот од европската комесарка за образование Андрула Василиу.
Програмата е основана во 1987 година.
Истражување врз поранешните студенти на „Еразмус“, покажа дека речиси една третина денес имаат животен партнер или партнер едруга националност – што е три пати повеќе од студентите кои не студирале во странство.
27% од нив се запознале за време на нивните студии.
– Ова се паровите кои на светот донесоа милиони „Еразмус бебиња“, рече Василиу.
Истражувањето беше спроведено во 34 земји и во него учествувале 75.000 поранешни студенти.Европската програма за размена на студенти „Еразмус“, е заслужна што на светот дошле милиони новороденчиња, објави во понеделникот од е

loading...
Loading...