Пролет во јануари-ги разбуди мечките од зимски сон!

Loading...

Топлото време во делови од Европа ќе се задржи уште неколку дена, а кон средината на јануари не очекува драстично намалување на температурите. Необично топлото време во јануари ги разбуди мечките од зимски сон во Словенија и Полска. А во Чешка пчелите.
Во овие делови туристите се предупредуваат на тоа дека пролетното време ги разбудило мечките.
Исто така експертите ги предупредуваат дека мечките во овој период се нервозни но никогаш не ги напаѓаат луѓето први, а ако дојде до напад не им е целта да убијат.Необично топлото време во јануари ги разбуди мечките од зимски сон во Словенија и Полска. А во Чешка пчелите.
Во овие дело

loading...
Loading...