Пронајден исчезнатиот малезиски авион

Loading...

Лоциран е исчезнатиот авион на островот Пулау Перак во Малака.Според официјални извори малезиско воздухоплоство успеа да го лоцира исчезнатиот авион на остров Пулау Перак во Малака. Островот се наоѓа на стотина милји оддалеченост од вообичаената патека од Кауала Лумпур до Пекинг.
Мистериозно останува тоа зошто авионот летал во спротивна насока од закажаната рута и на спротивна страна од Малезискиот полуостров. Авинот изгубил контакт со контролата на летање во близина на брегот на Виетнам, велат извори.
Еден од најфреквентни светски поморски патишта е токму Мореуз Малака кој се протега долж западниот брег на Малезија и го поврзува Андаманското море со Индискиот океан на запад како и Јужното Кинеско море со Тихиот океан на исток и југоисточниот дел на Азија.
Веќе неколку дена се трага по авионот со 239 патници и екипажот, кој летал на релација од Куала Лумпур до Пекинг.
Извор ВЕЧЕРСпоред официјални извори малезиско воздухоплоство успеа да го лоцира исчезнатиот авион на остров Пулау Перак во Малака. Островот се наоѓа на стотин

loading...
Loading...