Пронајдени нови хематоми во мозокот на Шумахер

Loading...

Лекарите скептични.Д-р Гери Хартштајн, поранешниот член на медицинската комисија на ФИА, истакна дека се многу мали шансите здравствената состојба на Михаел Шумахер да се врати во нормала, по несреќата што ја имаше на скијање, а по која се уште се наоѓа во индуцирана кома.
За жал, многу е веројатно дека има уште хематоми, на левиот и на централниот дел од мозокот, а не само на десниот сегмент. Таа зона е од исклучителна важност, затоа што таму се наоѓаат центри кои ја регулираат свеста, чувствата, контролата на крвниот притисок, дишењето и голтањето,изјави д-р Хартштајн.Д-р Гери Хартштајн, поранешниот член на медицинската комисија на ФИА, истакна дека се многу мали шансите здравствената состојба на Михаел Шумахер д

loading...
Loading...