Проруските сепаратисти заробија шест украински оклопни возила

Loading...

Украинското министерство за одбрана денеска изјави дека проруските сепаратисти заробија шест воени оклопни возила на Украина.Како што се истакнува во соопштението, возилата биле блокирани од страна на локалните жители, меѓу кои се наоѓале и проруските сепаратисти и се упатиле кон Славјанск.
Инаку, Славјанск веќе од саботата е под власта на проруските демонстранти со заземањето на зградата на полицијата, украинската служба за безбедност и општинската управа.Како што се истакнува во соопштението, возилата биле блокирани од страна на локалните жители, меѓу кои се наоѓале и проруските сепаратисти и се упа

loading...
Loading...