Протестот „ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА“ продолжува и утре

Loading...

Околу 15 илјади граѓани, поддржувачи на граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија”,  денеска се собраа пред Владата и оттаму се упатија кон Собранието, каде што и заврши собирот. На собирот се пуштаа патриотски песни, а учесниците скандираа „Македонија, Македонија”.Како што најавија од граѓанската иницијатива, со денешниот собир сакаат да им порачаат на сите политички партии да го почитуваат Уставот, да се обврзат дека нема  да го променат името и да не прифаќаат платформи создадени за туѓи интереси.

Од Здружението најавија дека протестот ќе продолжи и утре во 17 часот пред Владата.Како што најавија од граѓанската иницијатива, со денешниот собир сакаат да им порачаат на сите политички партии да го почитуваат Уставот, да се обв

loading...