Проверете дали сте бремени со методата на старите Египќани. НЕВЕРОЈАТНО ТОЧЕН ТЕСТ!

Иако можеби ќе ви звучи неверојатно, старите Египќани пред неколку илјади години имале домашен тест за бременост кој бил изненадувачки прецизен.Освен што старите Египќани восхитувале со нивните идеи, начин на живот и напредност, од нив пристигнува и прецизен тест за бременост кој секој може да го направи, а и нема скапо да чини.
Техниката е едноставна. Потребно е во еден сад да се промешаат зрна од пченица и јачмен, а потоа жената која што сака да се тестира да уринира во тој сад. Веднаш потоа, садот треба покрие со крпа и да се почека до утрешниот ден за да се видат резултатите.

Ако наредниот ден зрната изртат, тоа значи дека жената е бремена. Ако не дојде то `ртење, тогаш таа не е бремена. Дури постоела теорија и дека во зависност од тоа кои зрна ќе изртат, дека ќе може да се утврди и полот на детето. 
Истражувачите уште во 60-тите години на минатиот век потврдиле дека овој тест е точен во 70% од случаевите што секако дека не е многу помалку прецизно од модерните тестови за бременост. Што се однесува до полот на детето, научниците сѐ уште не пронашле никаква поврзаност.Древниот тест за бременост работи на истиот принцип како и модерниот, односно се утврдуваат хемиските промени кои се присутни само кај бремените жени.Освен што старите Египќани восхитувале со нивните идеи, начин на живот и напредност, од нив пристигнува и прецизен тест за бременост кој секој може

Пронајдете не на следниве мрежи: