Проверете дали сте зависник од филмови за возрасни!

Loading...

Проверете дали сте зависник од филмови за возрасни!Доколку пријателите ве повикале да излезете, да пиете, да шетате или да играте фудбал, а вие сте одбиле, само за да гледате порно филм, тогаш голема е веројатноста да имате проблем.
Постојат над  4 милиони порно страни, а во еден ден, просечно се гледаат околу 68.000 порно филмови. 70 проценти од мажите барем еднаш неделно гледаат порно, а 15 отсто се зависни од порно. Како се станува зависник?
Додека се гледа порно филм, се ослободуваат  т.н. среќни супстанци допамин и окситоцин, баш како при консумацијата на кокаин.  Тоа со тек на време предизвикува  мастурбирањето со гледање еротика, да стане поинтересно од  дружба со пријателите и излегување или пак дружба со саканата личност.

 
Зависниците со тек на време се потешко склопуват пријателства, а во сексот со саканата личност, многу тешко се возбодуваат, затоа што веќе ништо не им е доволно. Често се споредуваат себеси и саканата со ликови од порно филмовите, а бидејќи филмот и реалноста не се воопшто блиску, така и тие постануваат незадоволни од себе, од партнерката и од својот сексуален живот.
20% од вкупниот број на мажи зависници од филмови за возрасни, гледаат порно на работното место.Доколку пријателите ве повикале да излезете, да пиете, да шетате или да играте фудбал, а вие сте одбиле, само за да гледате порно филм, тогаш голем

loading...
Loading...