Прва на листа за „оживување“ е принцезата Дајана

Loading...

Американското списание „Ванити феар“, спроведе анкета за тоа која личност Американците сакаат да ја оживеат кога тоа би било возможно. Според анкетата се покажало дека Американците најмногу би сакале да ја оживеат трагично загинатата британска принцеза Дајана. 
По неа, на второ место е основачот на Епл, Стив Џобс, а на трето место се Мајкл Џексон и Витни Хјустон. 
Од анкетираните лица, 35 отсто биле за оживување на принцезата Дајана, 14 отсто за Стив Џобс, а 11 отсто за Мајкл Џекстон и Витини Хјустон. 
Седумдесет отсто мажи изјавиле дека би сакале сопругите да ги надживеат, додека тој процент кај жените во однос на сопрузите е само 46 отсто.
Педесет и пет отсто анкетирани како основна причина за која би го дале животот се децата, 12 отсто за сопругите, 10 отсто за родителите или религијата и пет отсто за татковината.Според анкетата се покажало дека Американците најмногу би сакале да ја оживеат трагично загинатата британска принцеза Дајана. 
По неа,

loading...
Loading...