Првиот снег доаѓа на Балканот

Loading...

Температурите постепено опаѓаат на територија на Европа и на Балканот, а наскоро не очекува и снег. Првиот снег веќе падна на Алпите каде што температурата достигна до 10 степени. 
Австриските метеоролози јавуваат дека уште од далечната 1980-та година не се видело да падне првиот снег на Алпите пред 15-ти октомври, со што по овој снег се најавува дека не очекува доста ладна и снежна зима. 
Ладниот бран од Европа постепено ќе се приближи и до Балканот каде што се очекува температурите да паднат и под нулата посебно оние утринските. 

Во Босна и Херцеговина веќе се очекува првиот снег на планините, а истото е и со Хрватска. 
Метеоролозите најавуваат дека на Балканот уште некое време ќе преовладува сончево и топло време, а потоа температурите наеднаш ќе опаднат. Се најавува дека Балканските земји ќе бидат едни од најладните оваа зима. Првиот снег веќе падна на Алпите каде што температурата достигна до 10 степени. 
Австриските метеоролози јавуваат дека уште од далечна

loading...
Loading...