Првото вештачко срце успешно чука!

Loading...

После 30 дена од првото вградување на вештачко срце во светот кое хирурзите во Франција го пресадиле на 75- годишниот Французин, докторите констатирале дека со таквото вештачко срце нема никакви проблеми.Пoминаа 30 дена од имплантацијата, без никаков проблем со протезата, што е еден од критериумите за успешноста на операцијата- кажува професорот Кристијан Латремуј кој го оперирал пациентот во болницата „Жож- Помпида“ во Париз.
Латремуј тоа го изјавил во Париз на 24. Европски денови на француско дружење на кардиолозите кое се одржува од 15 до 18 јануари.
„Засега имаме пациент кој преживеал без никакви проблеми 30 дена од операцијата, а воедно работиме на истото на трите наредни пациенти.“ – додал Латермуј.
 
 
 Пoминаа 30 дена од имплантацијата, без никаков проблем со протезата, што е еден од критериумите за успешноста на операцијата- кажува професорот Кри

loading...
Loading...