Пушењето во бременоста ги зголемува шансите детето да биде геј

Loading...

Начинот на живот на бремената жена има влијание на нејзиното дете подоцна …Дик Шваб професор по неврологија на Универзитетот во Амстердам, тврди дека пушењето во текот на бременоста е поврзано со развојот на детето, така што влијае на тоа дека детето може да стане геј, како и на коефициентот на интелигенција, пишува британски Телеграф.
Ако жените пушат цигари или се под стрес, та може да влијае на интелигенцијата на детето, тврди Шваб.
Тој смета дека начинот на живот на бремената жена има влијание на нејзиното дете подоцна – консумирање алкохол, дрога дури и престојувањето во загадена средина, влијае на детето во подоцнежната доба од неговиот живот.
Шваб вели дека консумирањето на алкохол и дрога во текот на бременоста може да ја намали интелигенцијата кај детето, а земањето на вештачки хормони и пушењето цигари ги зголемува шансите за тоа доколку детето е женско кога ќе порасне да биде лезбејка или бисексуалка.

 
– Трудниците кои се под стрес веројатно ќе имаат хомосексуали деца од двата пола, бидејќи нивниот зголемен кортизол – хормон на стрес, влијае на производството на половите хормони кај фетусот, вели професорот.
Шваб вели дека мозокот на фетусот почнува да се развива после две недели, а внесувањето на токсини во организмот влијае на неговиот развој. Студиите покажале дека жените кои зеале естроген помеѓу 1939 и 196 година, за да ја намалат можноста за спонтан абортус, имаат шаниси да родат девојче бисексуалка или лезбејка.
Тој уште додава дека начинот на живот е само еден од предизвикувачите за ваквата појава, но генетиката има најважна улога.Дик Шваб професор по неврологија на Универзитетот во Амстердам, тврди дека пушењето во текот на бременоста е поврзано со развојот на детето, така ш

loading...
Loading...