Пушката на Бин Ладен се најде во музеј на ЦИА

Loading...

Пушката која ја носеше светски познатиот терорист Осама бин ладен, кога беше убиен во Пакистан, се најде изложена во тајниот мусеј на ЦИА.Во тајниот музеј на ЦИА, во Вирџинија се најде и верната пушка на Осама бин Ладен.
Оружјето „Калашњиков“ е пронајдено во непосредна близина на лидерот на Ал каеда кој беше убиен во напада на американските командоси во комплекс ви градот Аботабаду во Пакистан во мај 2011.
„Поради блзиината на која се наоѓаше до телото на Бин Ладен, нашите аналитичари тврдат дека е негово. Станува збор за „калашњиков“, руско производство со лажни кинески ознаки,“ изјави Тони Хајли, кустос на музејот.
 Оружјето на Бин Ладен е последен експонат во музејот кој го исполнуваат три ходиника во двете згради на седиштето на ЦИА.
 
Експонатите се дел од колекциите собрани во текот на т.н американска војна против тероризмот. Меѓу експонатите е дел од ѕид на врвот со бодликава жица, а кој беше дел од комплексот направен по примерот на оној во Апотабаду за специјалците што подобро да се подготват за акцијата.
 
Никој не може да го посети музејот на ЦИА, но фотографии од него може да се најдат на нивната интернет страница.Во тајниот музеј на ЦИА, во Вирџинија се најде и верната пушка на Осама бин Ладен.
Оружјето „Калашњиков“ е пронајдено во непоср

loading...
Loading...