Путин е опседнат од Сатаната, но крајот му се ближи

Украинскиот патријарх Филарет денеска излезе со соопштение дека претседателот на Русија Владимир Путин, е под влијание на Сатаната и дека е соочен со вечно проклетство.Тој додаде дека постои можност Путин да се избави од проклетството, но под услов да се покае за своите постапки.
„Со големо жалење треба да објавам јавно дека меѓу светските лидери се појави нов Каин, но не по име, туку по дела“, навел Филарет.
„Како што е првиот братоубиец во светот Каин, неговите акции покажуваат дека тој лидер е под влијание на Сатаната“, навел духовниот лидер во изјавата која била објавена на сајтот на Патријаршијата. Објавата била напишана на украински, руски и англиски јазик.
Таа беше насловена како „Новиот Каин“ и беше објавена првиот ден по склучувањето на примирјето помеѓу украинските и проруските сили.Тој додаде дека постои можност Путин да се избави од проклетството, но под услов да се покае за своите постапки.
„Со големо жалење тр

Пронајдете не на следниве мрежи: