Путин: Не си ги знам семејните корени, Американците би ми рекле дека потекнувам од мечки!

Loading...

Единствено знам дека претците ми се селјаци и дека во 17-ти век живееле во Твер, изјавил Путин. Путин изјавил дека не знае кои му се корените, но, знае дека неговите претци во 17-ти век живееле во Твер и биле селјаци.
„Мислам дека како и поголем број луѓе овде не знам од каде влечам корени, а не ми е ни од корист да им се обратам на специјалците во САД затоа што во најдобар случај би ми кажале дека основачот на семејната линија е мечка, а тоа е уште и најдобрата варијанта“ – истакнал тој на седницата на Државниот совет за развој на руралните подрачја. 

 
„Но, тоа што сигурно го знам е од архивски документи и тоа е дека претците ми се селјаци и дека во 17-ти век живееле во Твер-Тверската област, работеле на село, биле селјаци како и многумина мислам присутни овде“-додал.
Токму поради тоа нагласил дека не е рамнодушен за она што се случува на село.
„Не само затоа, сите ние знаеме дека во денешниот живот од исклучително значење за целата земја е благосостојбата на земјоделското производство како и за економската категорија но и за човечката благосостојба“Путин изјавил дека не знае кои му се корените, но, знае дека неговите претци во 17-ти век живееле во Твер и биле селјаци.
„Мислам дек

loading...
Loading...