Путин со нови законски мерки против тероризмот

Loading...

Претседателот на Русија, Владимир Путин, потпиша закон за надоместување на штетата од терористички напади за сметка на роднините на терористите, се пренесува на официјалната интернет-страница на порталот за правна информација.„Надоместувањето на штетата, вклучувајќи и морална штета, причинета како резултат на терористички напад, ќе се изврши според законодавството на Руската Федерација, за сметка на средствата на лицата кои го извршиле нападот, а исто така и за сметка на роднините блиски до напаѓачот…“, се кажува во законот. „Надоместувањето на штетата, вклучувајќи и морална штета, причинета како резултат на терористички напад, ќе се изврши според законодавството

loading...
Loading...