„Работам во продавница и по цел ден сум на нозе, вените ме болеа. Разговаравме со една клиентка и таа ме спаси!“

Loading...

Невенот е одамна познат во народната медицина. Тој има анти-инфламаторен ефект, како и способност да го забрза процесот на зараснување на раните.Невенот е особено корисен при проширени вени, изгореници и третман на постоперативни рани. Покрај тоа, делува многу ефикасно при габични инфекции на рани.
При генитални габични инфекции се препорачува плакнење со раствор од невен. Невенот се препорачува кај жолтица, заболувања на црниот дроб, желудникот, воспаление на дебелото црево, крв во урината, при висок крвен притисок и како средство за смирување. Чај од невен е одлично средство при запек.
Како се подготвува раствор: Една лажица сув невен се става во 250 мл врела вода, се остава 10 минути и се цеди. Чајот се пие топол, без додавање на шеќер. За надворешна употреба концентрацијата може да биде поголема, со додавање 2-3 лажици сув невен.Невенот е особено корисен при проширени вени, изгореници и третман на постоперативни рани. Покрај тоа, делува многу ефикасно при габични инфекции н

loading...