Работи кои ги може Galaxy S7, а iPhone не!

Loading...

Битката трае и трае… а до есен ќе го дочекаме новиот одговор на Apple за ѕвездата на Самсунг и новите можности, за кои моментално сопствениците на iPhone можат само да сонуваат.Погледнете што се ви овозможува најновиот модел на Самсунг:
1. Galaxy S7 е водоотпорен
Иако Apple во iPhone 6S додаде заштита против пропуштање вода, таа заштита сепак не е толку јака. Самсунг веќе го направи тој чекор и Galaxy S7 може да потоне повеќе од матер и да биде во вода околу 30 минути. Galaxy S7 има IP68 ознака, што потврдува дека е отпорен и на прашина и на вода.
2. Батеријата може да му се наполни навистина брзо
Новиот Galaxy има можност брзо да ја наполни батеријата преку microUSB. Веќе Galaxy S6 имал добро време со 2 часа полнење, додека на iPhone 6s му биле потребни три часа.
3. Се полни и безжично
Galaxy S7 може да се наполни и безжично, и тоа многу брзо. Самсунг тврди дека новиот телефон побрзо ќе се полни безжично, отколку со кабел.
4. Има побрз авто фокус
Камерата на Galaxy S7 има побрз автофокус, отколу последната актуелна верзија на iPhone.
5. Прави подобри фотографии во мрак
Исто така, Galaxy S7 има поквалитетна камера за сликање на фотографии во слаба светлина.
6. Може да се додаде повеќе простор со microSD картичка
Самсунг го зголеми капацитетот на меморијата за дополнителни 200 GB.
7. Има поголема батерија
Стандарниот Galaxy S7 има батерија со јачина од 3000 mAh. Од друга страна, iPhone 6s има батерија од 1715 mAh.Погледнете што се ви овозможува најновиот модел на Самсунг:
1. Galaxy S7 е водоотпорен
Иако Apple во iPhone 6S дод

loading...
Loading...