Радиоактивна бактерија го уништува ракот!?

Loading...

Најновото истражување на експертите од Алберт Ајнштајн колеџот, во кое користеле ослабена форма на бактерија Листерија која помогнала во спречувањето на ширењето на ракот на панкреасот, дало позитивни резултати кај експрименталните глувци.
Ова откритите нуди надеж за сите заболени од рак на панкреасот.
Оваа експриментална терапија довела до спречување на ширење  на ракот. Се очекува исто да влијае и кај луѓето.
За терапијата се користи ослабена бактерија листерија, збогатена со радиоизотопи, кои инаку  се користат во лечењето на ракот. Таквата радиоактивна бактерија ги напаѓа келиите со рак, но не и здравите келии.
Штетни ефекти од терапијата за сега не се воочени.Најновото истражување на експертите од Алберт Ајнштајн колеџот, во кое користеле ослабена форма на бактерија Листерија

loading...