Ракот мириса на гниење!

Loading...

Здивот на заболените од дијабетес потсетува на ацетон, а велат дека доколку мирисот потсетува на сирова риба, тоа упатува на заболен црн дроб.Докторите тврдат дека мирисот помага кај дијагностицирање на болести.
Здивот кај личностите со дијабетес потсетува на ацетон, , а велат дека доколку мирисот потсетува на сирова риба, тоа упатува на заболен црн дроб.
Шзофреничарите ќе имаат пот која мириса на оцет. Тифусот ќе стори кожата да мириса на печен леб.
Докторите најавуваат дека наскоро ќе развијат и машина која ќе може да го „намириса“ и ракот на дојката. Неодамна забележале  бројни случаи кога пациенти намирисале рак. Наведуваат дека тоа било мирис на гниење. Овие мириси обично се преслаби за да може човекот да ги насети, затоа кучиња биле обучувани да дијагностицираат дијабетес и карцином.
Научниците тврдат дека кучињата не се единствени кои можат да ги насетат овие мириси, и мушичките ја имаат таа способност Докторите тврдат дека мирисот помага кај дијагностицирање на болести.
Здивот кај личностите со дијабетес потсетува на ацетон, , а велат дек

loading...
Loading...