Рамчиловиќ: Одредувањето мерка притвор за Кочан е директен атак врз Бошњачката заедница во Македонија

Loading...

Мерката притвор за сопсвеникот на ТВ Нова и Трансмет е директен удар врз бошњачката заедница,бидејќи ставовите на бошњаците се мултиетничка, мултикултурна и унитарна Македонија истакана претседателот на партијата на Бошњаците,  Зекир Рамчиловиќ.Рамчиловиќ истакна дека ова претставува класичен притисок за еден слободен медиум со цел да се дефокусира јавноста и  предупредување за медиумите што ја пренесуваат вистината дека голем број граѓани излегуваат на протести и се приклучуваат на иницијативата „За заедничка Македонија“.
Рамчиловиќ  порача дека СЈО треба да се преиспита и да стави крај со нарчаните обвиненија.
Бидејќи Кочан освен како успешен бизнисмен и сопственик на медиум, е Бошњак кој е активно вклучен во подобрувањето на статусот на Бошњаците.Рамчиловиќ истакна дека ова претставува класичен притисок за еден слободен медиум со цел да се дефокусира јавноста и  предупредување за медиум

loading...