Разбудете го здравјето со помош на ОВОЈ СОК!

Loading...

Замислете една чаша сок и вие сте го задоволиле телото со сите потребни минерали и витамини. Морковот е зеленчукот кој го носи рајот во телото и му ги обезбедува сите потребни хранливи материи за беспрекорно функционирање.Морковот има неверојатно силно антисептично дејство.
Морковот се бори против голем број на срцеви болести,
Ја спречува молекуларната дегенерација на здравите клетки,
Ефективно помага при борбата со разновидните видови на рак во организмот,
Го помага регулирањето на шеќерот во крвта,
Содржи состојки кои помагаат создавање на нови здрави клетки потребни за функционирање на црниот дроб.
Морковите се најголемите чувари на видот.
Ја подобрува функцијата на желудникот и го потпомага варењето на храната.
Се препорачува секојдневно консумирање на морковот, не е важно дали ќе биде суров или во форма на напиток. Но многумина го избегнуваат морковот. Причината е неговиот вкус, кој според научниците на многумина не им одговара, токму поради огромниот број на измешани минерали и витамини кои ги содржи морковот. Доколку не го сакате вкусот на морковот тогаш во сокот од морков додајте малку сок од јаболко или целер.
Совет:
Сокот од морков пијте го свеж, не го складирајте бидејќи во допир со воздух се доаѓа до хемиски реакции при кои се создаваат канцерогени клетки штетни за телото.Морковот има неверојатно силно антисептично дејство.
Морковот се бори против голем број на срцеви болести,
Ја спречува молекуларнат

loading...
Loading...