Реакција од вработените: Газдите на ЕТНО ГОСТИЛНИЦА ВОДЕНИЦА 3 со сила ги влечат своите вработени по митинзи!

Loading...

До редакцијата пристигна писмо од револтиран работник во ЕТНО ГОСТИЛНИЦА ВОДЕНИЦА 3, писмото без интервенција ви го пренесуваме во целост.„Сопствениците на ЕТНО ГОСТИЛНИЦА ВОДЕНИЦА 3, СЕЛЕКТ И СЕЛЕКТ ПИЦА БАР Сашко Митовски и Милан Митовски од Крива Паланка, активисти на СДСМ, како вработени, нѐ малтретираат да одиме по партиски митинзи, протести и разни партиски акции. Сето ова поради немањето на нова партиска сила и младина во партискиот штаб на СДСМ“ – реагираат вработените.

„Згора на сѐ, освен што нѐ присилуваат со одење на митинзи, протести и нѐ малтретираат како вработени, тие ги селектираат и своите гости. Поради што како вработени ни наредуваат да ги избркаме луѓето од друга политичка опција или оние кои не се согласуваат со политиките на нивната партија притоа навредувајќи ги со грди зборови.
За ова се сведоци и многубројните граѓани од Крива Паланка кои го имаат почувствувано овој срам и брука од страна на гордите газди на Воденица 3. За време на изборите на вработените им нудат и пари за да гласаат за СДСм упатувајќи им притоа и закани.

 
Долгогодишното измачување повеќе не може да се проголта“ – велат во писмото.
Јавно ги експонираат со прикажување на фотографии, кои постојано може да ги најдеме на социјалните мрежи на профилите на сопствениците, еден од нив и поранешен член од советничка листа на СДСМ.
Фотографии, колку сакате:

„Тешко им на душа на вработените кај Саше кои треба да се пријават за секоја активност на СДСМ, а згора на сѐ ние да ги гласаме за подобар живот! Дали ова се подобрувањата кои ќе бидат во иднина и кои ќе донесат подобар живот за луѓето!? Нивниот предводник ветува поголеми плати и подобри услови во приватниот сектор во минималната, преземана програма која пред некој ден видовме дека заврши низ корпите за отпадоци во Крива Паланка – луѓето знаат што е подобро“ – заклучуваат револтираните вработени во писмото.„Сопствениците на ЕТНО ГОСТИЛНИЦА ВОДЕНИЦА 3, СЕЛЕКТ И СЕЛЕКТ ПИЦА БАР Сашко Митовски и Милан Митовски од Крива Паланка, активисти на СДСМ, к

loading...