Превкусен десерт кој се топи во устата.Состојки:
Шолја и половина исецкано бело чоколадо, 250 г
220 г кремасто сирење
6 јајца
Подготовка:
Сите намирници пред употреба треба да бидат на собна температура. Потоа следат неколку лесни чекори. Чоколадото стопете го на пареа, ставете во сад, пуштете малку да се олади и помешајте со жолчки. Одвоените белки изматете ги полека, без премногу мешање, па се помешајте со чоколадото и сирењето. Се ставете во округлест калап за печење со малку вода.
Рерната треба да биде загреана на 170 степени, а колачот печете го максимално 45 минути. Калапот претходно намачкајте го со путер, и ставете алуминијумска фолија за да спречите продирање на пареа.
Повеќе рецепти, кулинарски трикови, совети за здрава храна и здрав начин на живот, диети и животни искуства, можете да најдете на НАЈАДИСЕ.МК како и на фан страната на Фејсбук, а може да станете и член од групата на Најадисе на Фејсбук каде може да споделите ваш омилен рецепт.Состојки:
Шолја и половина исецкано бело чоколадо, 250 г
220 г кремасто сирење
6 јајца
Под