РЕИНКАРНАЦИЈА на Хитлер: Косовска Митровица има свој фирер!

Loading...

Емин Ѓиновци (49), Албанец од Косово и Метохија, живее со убедувањето дека тој е реинкарнација на нацистичкиот водач Адолф Хитлер.Ѓиновци, кој во својот џеб секогаш носи копија од „Mein kampf“, заработува и до 80 евра дневно, фотографирајќи се и имитирајќи го Хитлер.
Овој Албанец живее во јужниот дел на Косовска Митровица. Има пет ќерки, кои ги нарекува „децата на Хитлер“. Тој вели дека е неописиво горд на својата сличност со фирерот, посебно поради тоа што Хитлер се борел против Србите.
„Многу е едноставно. Се поистоветувам со Хитлер бидејќи се бореше против моите непријатели. Непријателот на мојот непријател е мој пријател. Да, Србите ги сметам за непријатели“, изјавил за локалните весници.
Ѓиновци се пресели на Косово во 1998 година, за да му се придружи на ОВК и да учествува во отцепувањето на Косово од Србија.Ѓиновци, кој во својот џеб секогаш носи копија од „Mein kampf“, заработува и до 80 евра дневно, фотографирајќи се и имитирајќи го Хитле

loading...
Loading...