Реклама која ги запрепасти жените: Заборавете на влошките – направени се гаќички што впиваат крв!

„Оние“ денови од месецот не мора секогаш да бидат најлошите денови. Секоја жена се ужаснува од помислата дека нејзиниот тампон, односно влошка, ќе се измести од своето место и нешто ќе истече на страна. Кој сака фармерки, здолниште или панталони со дамки од крв?Затоа компанијата Thinx на пазарот лансираше менструална долна облека, односно линија на гаќички кои можат да апсорбираат крв.
Колекцијата опфаќа танги, класични гаќи, гаќи со висока половина и боксерки кои се наменети за различни фази на циклусот и обемноста на крвавењето.
Тангите имаат ниско ниво на впивање и се наменети за лесно крвавење од ½ тампон. Средните впиваат колку 1 тампон, додека оние со висока половина можат да впијат и до 2 тампона.
Најдобрата особина на оваа долна облека е што може да се пере и повторно да се носи, што на долг рок ги намалува трошоците. Ако имате навистина обилно крвавење тогаш можете да ги комбинирате гаќичките со тампон или влошка и на овој начин да ја создадете совршената заштита.
Од компанијата лансираа и реклама која предизвика многу контроверзи во јавноста.
Иако станува збор за добар производ, рекламата предизвика големо негодување бидејќи прикажува жена во тие гаќички во кои завршува цела трансфузија.Затоа компанијата Thinx на пазарот лансираше менструална долна облека, односно линија на гаќички кои можат да апсорбираат крв.
Колекцијата

Пронајдете не на следниве мрежи: