Најважно е што не се пече!Инструкции за подготовка:
– Еден килогам ресани ги сечете на пола и ги ставате во некој подлабок сад, – Им додавате една мала шолја (како за кафе) толчени или сецкани ореви, – На шпорет ставате еден маргарин (од оние Кристал), а откако ќе се стопи во него додавате 250ml млеко, – Убаво ја мешате смесата и откако ќе стане врела ги попарувате ресаните и оревите, – Од топлината чоколадото на ресаните ќе се стопи, желето и бисквитата ќе се одвои, а целата смеса од топеното чоколадо ќе добие боја, – Потоа убаво рамномерно промешајте ја смесата, а откако ќе се подолади ставете ја во калап и направете и некаква форма по ваша желба. – Сматете шлаг (две кесички се доволни) и премачкајте ја тортата, – Ставете ја да се олади во фрижидер
Побрзо здравје, повкусно здравје!Инструкции за подготовка:
– Еден килогам ресани ги сечете на пола и ги ставате во некој подлабок сад, –