Решена мистерија од 1971: Судбината на овие две девојки била непозната се до сега!

Loading...

Тинејџерки од Јужна Дакота отишле на забава по повод на завршувањето на школската година… Од тогаш никој повеќе не ги видел…Роднините и пријателите биле шокирани кога полицијата им јавила дека е решена мистеријата од 1971 година. Судбината на овие две другарки, кои исчезнале пред 33 години била непозната се до денес.
Тие отишле на забава по повод завршетокот на школската година во 1971 година. Тогаш доживеале тешка сообраќајка и со автомобилот излетале од патот директно во реката.
Меѓутоа нивните безживотни тела лежеле се до минатата есен. Полицијата и членовите на семејството безуспешно пребарувале по местото каде се случила несреќата, меѓутоа реката „ ги криела“ телата. Таткото на исчезнатата Памела Џексон починал 5 дена пред да го пронајдат автомобилот. Никогаш не дознал што се случило со неговата ќерка.
Високите температури успеале да ја пресушат реката и на виделина испливал автомобилот кој ја открил тајната….
Истражителите ги покажале фотографиите од добро сочуваните облеки на девојките, торбите, па дури и возачката дозвола. Со помош на личните работи како и ДНК примероците ги идентификувале девојките.

Утврдено е дека девојките доживеале тешка сообраќајна несреќа, но дека не се утврдени елементи од кривично дело.
Тие изјавиле дека девојките не пиеле алкохол. Со истрагата е утврдено дека повредите на телото одговараат со резултатите на полициската истрага дека девојките доживеале сообраќајна несреќа. Роднините и пријателите биле шокирани кога полицијата им јавила дека е решена мистеријата од 1971 година. Судбината на овие две другарки, кои исчез

loading...
Loading...