„Решете се“ од сувата кожа: Користете маска со аспирин!

Loading...

Постојан различни маски за лице кои се подготвуваат со аспирин, а нивната припрема се разликува зависно од типот на кожата.Во оваа прилика имате можност да дознаете како може да ја третирате кожата на лице доколку имате проблем со сувост, а важно е да знаете дека исто така оваа маска помага против акни.
За оние кои страдаат од сува кожа, рецептот за маската е следниот:
Состојки:
3 или 4 ситно истолчени таблети Аспирин (од 100мг)
1 лажица мед
1 лажица загреано растително масло
Овие три состојки заедно се мешаат и се нанесуваат на лицето со масирање. Маската се остава да стои така на лицето околу 20 минути, а потоа се отстранува со млака вода (не топла, бидејќи топлата вода придонесува до пукање на капиларите).
Забелешка: оваа маска за лице не треба да ја користат луѓе кои се алергични на аспирин, мед, и масло, а не треба да ги користат и луѓе кои имаат рани, исекотини и повреди на лицето.

НАПОМЕНА: Пред маската да ја аплицирате на лице, ставете на лакотот, со цел да се види реакцијата на кожата.
Исто така, препорачливо е пред апликација на било која маска, кожата на лицето да биде чиста.
 Во оваа прилика имате можност да дознаете како може да ја третирате кожата на лице доколку имате проблем со сувост, а важно е да знаете дека исто т

loading...
Loading...