Резултатот од изборите е јасен со верификацијата на мандатите

-Имајќи ги во предвид сите случувања во текот на изминатите години, ние бевме опседнати со избори кои мораат да завршат коректно и да имаат легитимитет, истакна поранешниот претседател на ДИК, Александар Новаковски во „Отвореното студио“ на ТВ Нова.
 Тој додаде дека резултатот од изборите е јасен со самата верификација на мандатите во Собранието.
-Познато е кој има мнозинство, а кој нема. Мандатот е доделен на победникот, не можеме да кажеме дека друг е победник, победникот се знае, резултатите се признати, и никој не ги оспори, посочи НоваковскиТој додаде дека резултатот од изборите е јасен со самата верификација на мандатите во Собранието.
-Познато е кој има мнозинство, а кој нема

Пронајдете не на следниве мрежи: