Робинзон Крусо од поновата историја: Пронајден по 16 месечно лутање по океаните

Loading...

Испловил од Мексико во септември 2012 година со неговиот брод од седум метри и тргнал кон Салвадор, а бил пронајден на коралниот гребен Ебон. Поминал повеќе од 12.000 километри. Исцрпениот маж лутал цели 16 месеци со сопатник кој не успеал да преживее и починал пред неколку месеци.

Човекот е со долга коса и брада, облечен само во долна облека, во лоша состојба, но вон животна опасност. Името веројатно му е Хосе Иван, зборува само шпански.
Рекол дека јадел желки, риби, а ја пиел крвта од желките за да преживее. На бродот не бил пронајден рибарски прибор, па се претпоставува дека сам, со голи раце го фаќал пленот. Исцрпениот маж лутал цели 16 месеци со сопатник кој не успеал да преживее и починал пред неколку месеци.

Човекот е со долга коса и

loading...
Loading...