Роден е само со 2% мозок, но за 4 години го докажал невозможното

Животот многу често знае да не стави пред искушенија за кои е потребно многу храброст за да се соочиме со нив. Донесувањето на тешки животни одлуки, посебно за најмилите не се воопшто лесни, доаѓа моментот кога треба да се одлучи што е правилно, а што не за да се направи. Таков е и случајот со малиот Ноа, кој е роден без мозок. Поточно, со само 2% мозок. Таа состојба се нарекува хидроцефалус, а претставува собирање на вода.Неговите родители, Шели и Роб одбиле абортус кога докторот им рекол каква е состојбата на бебето. Одлучиле тој сепак да се роди и не погрешиле.
Иако се родило со 2% мозок, по 4 години малиот херој нормално се развил, па дури и неговиот мозок. Ноа е сега весело дете, а неговото заздравување ги импресионира сите. Токму затоа не треба никогаш да се губи надеж.Неговите родители, Шели и Роб одбиле абортус кога докторот им рекол каква е состојбата на бебето. Одлучиле тој сепак да се роди и не погрешиле.

Пронајдете не на следниве мрежи: