РОДЕНАТА МАЈКА Ѝ ГО ПРЕЗЕЛА МОМЧЕТО, а потоа направила нешто 1.000 пати ПОЛОШО

Што треба да се случи во главата за една жена на родената ќерка да и го преземе момчето. А кога ќе го прочитате продолжението од приказната, нема да ви се верува дека тоа навистина се случило.Деветнаесет годишната Хедер Форд, не ни сонувала дека кога ќе роди дете, покрај неа нема да има никој. А потоа цел нејзин свет почнал да се распаѓа.
Таа има мајка Хелен, која секогаш и била поддршка, а одлично се согласувала и со своето момче Том, кој е татко на детето. Била згрозена кога, само 2 недели пред породувањето дознала дека нејзината мајка и Том (24) се во љубовна врска. А таа врска станала сериозна.
Ниту еден од нив двајца не бил тука кога Хедер се породила. А и денес 6 години подоцна, болката и понатаму тука.
Како се тоа да не било доволно, минатата недела, нејзината мајка и поранешното момче Том, кои сега се свршени и дале уште еден страшен удар. Тие добиле старателство над нејзиното 6 годишно синче.
– Таа жена ми го зема моето момче, а сега и детето. Како да сака да ми го украде животот. Тоа е болно, како од некој хорор филм. Веќе го изгубив човекот на кој му верував толку многу што му родив дете и една личност кока би требало да се грижи за мене, а сега го губам и детето. Не знам како ќе продолжам со животот – раскажува кутрата Хедер.
Сето ова тешко му падна и на таткото на Хедер, кој сега има 56 години, а кој во среќен брак со Хелен поминал 21 година.
На него тоа му падна особено тешко бидејќи Том бил него колега во фабрика за храна за домашни миленичиња и тој го запознал со својата ќерка…

 

Мајката на Хелен на почетокот била против нивната врска, бидејќи мислела дека Том е безуспеешн маж, но не можела да ја спречи нивната романса.
За време на бременоста, Том почнал да се оддалечува од Хедер, која морала полека да сфаќа дека ќе биде самохрана мајка и тоа по втор пат. Таа веќе имала едно дете кое го родила на 15 години, поради тинејџерска невнимателност.
Еден месец пред да се породи, нејзината мајка – Хелен, го напуштила сопругот, а две недели подоцна Хедер ја дознала целата вистина.
Отишла докај мајка си да се посоветува околу бременоста, кога во еден момент дошол Том.
– Сакав да се онесвестам и да исповратам во исто време кога ми соопштија дека се заљубени еден во друг и дека живеат заедно – раскажува Хедер.
Тоа било премногу за неа, но ни тука не бил крајот. Неколку години подоцна, кога Хедер веќе била во друга врскаи родила уште едно дете, нејзината мајка и Том барале целосно старателство над нејзиниот син кој го имала со  Том.
После валканата судска битка, Том и Хелен го добиле старателството, а Хелен може да го гледа секој втор викенд и половина од празниците.
– Се чувствувам изневерено бидејќи знам дека мојот син ми припаѓа мене, но јас не сум адвокат и немав адвокат. Затоа го изгубив судскиот спор – раскажува кутрата Хедер. Деветнаесет годишната Хедер Форд, не ни сонувала дека кога ќе роди дете, покрај неа нема да има никој. А потоа цел нејзин свет почнал да се распаѓа

Пронајдете не на следниве мрежи: