Родителите ја напуштиле: Мајката не можела да поверува ШТО родила!

Девојчето кое пред месец дена се роди во Индија, родителите ја напуштиле бидејќи има ретка болест на кожата поради која изгледа како старец.  Бебето е родено во болница во градот Махарастра, во западниот дел на Индија. Нејзината мајка Мамата Дод (25), рекла дека одбила да ја дои ќерката поради нејзиниот изглед. Исто така и таткото на девојчето Аџај Дод (25), не сакал да се грижи за ќерката.
За среќа, грижата околу девојчето кое се роди во седмиот месец од бременоста, ја преземал нејзиниот дедо Дилип Дод.
Тој го хранел бебето со козјо млеко и се грижел за него.

Сепак, поради состојбата во којашто се наоѓа девојчето, морала да биде префрлена во болница.
„Повеќе од катастрофален е фактот што родителите ја отфрлија. Сепак, ќе сторам сѐ што е во моја моќ за да ја спасам и да ѝ овозможам нормален живот“, изјавил дедото.Бебето е родено во болница во градот Махарастра, во западниот дел на Индија. Нејзината мајка Мамата Дод (25), рекла дека одбила да ја дои ќерката п

Пронајдете не на следниве мрежи: