РОДИТЕЛИТЕ ВО НЕВЕРУВАЊЕ: Нивниот син после несреќата се разбудил од кома и кога ги видел…

Loading...

 Бен МекМехон стана вистинска ѕвезда откако пред две години доживеа страшна сообраќајна несреќа и заврши неколку недели во кома.Кога 22-годишното момче се разбудило, прозборело на течен мандаринско  кинески јазик и не можело да се сети на ниту еден англиски збор. Шокирани родителите не можеле ништо да го разберат, пишува Дејли Меил. Иако Бен на училиште учел Кинески јазик, никогаш не знаел така да зборува.
– Кога почнав да зборувам – прозборев на кинески и тоа ми дојде приридно , вели МекМехон на кој му требааа уште неколку дена за да се сети на мајчиниот јазик. Момчето го искористи новиот потенцијал, па набрзо по излегувањето од болница почнал да работи како туристички водич во Мелбурн. Организирал тури за Кинези и станал водител на медитеранската телевизиска програма. Оваа година се пресели во Шангај и запишал студии за трговија.

Кога 22-годишното момче се разбудило, прозборело на течен мандаринско  кинески јазик и не можело да се сети на ниту еден англиски збор. Шокира

loading...
Loading...