РОКФЕЛЕР ГО ИЗЕЛЕ КАНИБАЛИ: Откриена е страшната судбина на еден од најбогатите луѓе во светот!

Loading...

Авторот на новата книга за исчезнувањето на Мајкл Рокфелер во 1961 година, тврди дека ја решил една од најголемите и најинтригирачки мистерии во Америка.23-годишниот син на њујоршкиот гувернер Нелсон Рокфелер и наследник на големото семејно богатство на Рокфелерови, исчезна во Холанднска Хова Гвинеја додека снимал документарен филм.
Во тоа време, официјалните лица тврделе дека Мајкл Рокфелер се загубил на отворено море, откако беше пронајден бродот со кој патувал.
Но, кусо време по исчезнувањето, почнале да кружат гласини дека иако му бил превртен бродот, тој допливал до брегот каде што бил убиен и изеден од канибали што припаѓале на локално племе од регионот Асмат.
Карл Хофман, автор на книгата „Savage Harvest“, ги следел трагите од движењето на Рокфелер во она што сега се нарекува Индонезиска провинција Папуа, за да дојде до нови сознанија за судбината на богатото авантуристичко момче.23-годишниот син на њујоршкиот гувернер Нелсон Рокфелер и наследник на големото семејно богатство на Рокфелерови, исчезна во Холанднска Хова Гвинеј

loading...
Loading...