Русија до САД: Што е со бомбардирањето на поранешна Југославија?

Loading...

Русија го осуди цинизмот и недозволивата ароганција на Вашингтон по критиките на Стејт Департментот кој наброи „десет погрешни тврдења“ на претсдателот Владимир Путин за украинската криза.Од објавувањето на овие точки не не погоди толку примитивното искривување на стварноста, туку цинизмот, соопшти руското министерство за надворешни работи.
 
– Нема да се впуштаме во полемики за пропаганда од најнизок степен. Повторно се сретнуваме со неприфатлива ароганција и претензии дека на некој му припаѓа правото на вистината. САД не може да има право на подучување за почитување на меѓународните норми и почитување на суверенитетот на другите земји, стои во соопштението.
 
– Што е со бомбардирањето на поранешна Југославија или со упадот во Ирак под лажни изговори, прашува руското министерство.
 
Извор: РепубликаОд објавувањето на овие точки не не погоди толку примитивното искривување на стварноста, туку цинизмот, соопшти руското министерство за надворешн

loading...
Loading...