Русија: Нормално дека ќе одговориме на санкциите

Loading...

Со новите санкции против Русија, раководството на Европската унија испраќа сигнал за поддршка на „партијата на војната“ во Киев, и Русија сигурно ќе реагира во случај на воведени нови санкции, соопшти денеска руското Министерство за надворешни работи.- Соопштението на ЕУ за проширување на антируските санкции говори за тоа дека неговото раководство фактички испраќа сигнал за директна поддршка на „партијата на војната“ во Киев, констатира руското МНР.
– Наместо да бара итно начин како да ги удира економиите на своите држави и на Русија, подобро е Унијата да се зафати со економска обнова на Донбас и обнова на животот во регионот, се додава во соопштението.
Во него се нагласува дека „во случај да бидат воведени санкции, безусловно ќе следува реакција од наша страна“.- Соопштението на ЕУ за проширување на антируските санкции говори за тоа дека неговото раководство фактички испраќа сигнал за директна поддршка на

loading...
Loading...