Русија останува учесник на Еуро 2016

Тимот на Русија останува учесник на Еуро 2016. УЕФА одржа вонредна седница поради последователните немири во кои беа вмешани руските навивачи.Oрганизацијата сепак не дојде до крајни мерки и покрај дадениот „жолт картон“ за тимот на Русија – тој останува во шампионатот.
УЕФА одлучи да не се казнува тимот на Русија поради палењето факел за време на натпреварот со Словачка.
Навивачите на „Зборнаја“ избувнаа околу 80-тата минута по голот на полудефанзивецот Денис Глушаков. И додека на стадионот имаше само факел, надвор од него дојде до сериозен судир меѓу руски и англиски навивачи.
Дваесет руски хулигани беа екстрадирани од Франција поради последниот инцидент.
„Поради тоа што се случи на претходниот натпревар, тие треба да бидат казнети. А за тоа што се случи – треба да бидат протерани од Европското првенство, но за УЕФА тоа е премногу, премногу тешко да го преуреди турнирот и им треба повеќе од досегашните санкции“ – коментира англиски навивач.Oрганизацијата сепак не дојде до крајни мерки и покрај дадениот „жолт картон“ за тимот на Русија – тој останува во шампионатот.

Пронајдете не на следниве мрежи: