Русија создава ново нуклеарно оружје

Loading...

Русија развива нова серија на нуклеарно и конвенционално оружје како одговор нанеодамнешните потези на САД и НАТО, но внимателно ќе ја согледа цената за негово производство, за да не биде оптоварена економијата, изјави рускиот претседател Владимир Путин. Путин не прецизираше детали за новото оружје, но тој и други државни претставници постојано ја фалат способноста на новите руски нуклеарни проектили, кои пробиваат секаков “анти-ракетен штит.” 
Акцентот кој Путин го става на високата прецизност на конвенционалното оружје, всушност ја одразува загриженоста на владата, бидејќи САД и другите НАТО земји имаат значителна предност во оваа област. Путин рече дека потенцијалните закани мора целосно да се анализирани и дека секој треба да “одговори соодветно” за да се избегнат прекумерни воени трошоци.Путин не прецизираше детали за новото оружје, но тој и други државни претставници постојано ја фалат способноста на новите руски нуклеарни про

loading...
Loading...