Русите имаат своја верзија на „Бигфут“

Loading...

Жителите на САД веќе долго време ловат „Бигфут“, Канаѓаните го бараат „Саскоч“, додека тие од Хималаите тврдат дека живеат заедно со „Јети“. Меѓутоа, дали знаете дека Русите имаат своја верзија на големиот и влакнест примат.Еден истражувач тврди дека пронашол доказ за неговото постоење во вид на кора од дрво, тврдејќи дека АЛМАС се движи низ шумите во околината на Москва, пренесува „Newser“.
„Алмас е космополит. Не се грижам, тие се добродушни, но сепак им е потребна наша заштите“ – тврди Андреј Строганов.

Технологот за биотехника при престижната Агрокултурна академија во Москва, тврди дека дел од кора од дрво, кој ја обележал големиот примат.
Тој верува дека хоризонталните гребаници на кората, се направени од шепа со пречник од 23 центиметри, како и да нема траги од канџи, кои би укажале дека се работи за мечка.
Следен чекот е праќање на доказите во Алабама, каде што ќе биде анализирана ДНК.
Меѓутоа, еден колега на Строганов, кој исто така го бараше Алмас, се најде на критика од генетичарите од Оксфорд, бидејќи  минатата година изјави дека по тестирањата на влакната од Јети, Бигфут и Сасквоч кои му биле пратени, дошол до заклучок дека се работи всушност за мечка – или на некој нов вид или на хибрид измеѓу браон и поларната мечка. Еден истражувач тврди дека пронашол доказ за неговото постоење во вид на кора од дрво, тврдејќи дека АЛМАС се движи низ шумите во околината на Моск

loading...
Loading...